• Nöjda kunder sedan 2005
  • Delbetala hos Svea
  • Alltid marknadens bästa priser

Frågor & Svar

Många av våra kunder har aldrig tidigare ägt ett spabad och har därför många frågor och funderingar om hur man går tillväga. Därför har vi samlat alla de vanligaste frågorna som våra kunder brukar ha på följande sida.

Vi ser dessutom till att hålla listan med frågor och svar uppdaterad och lägger till nya frågor efter behov. Har du en fråga angående spabad som vi inte har svarat på kan du kontakta oss så svarar vi så fort vi kan. Skulle vi få samma fråga av flera av våra besökare kommer den automatiskt att läggas till i nedanstående lista!

Det finns flera saker att överväga när man ska installera ett spabad eller sin bubbelpool. Du måste till exempel placera det så att alla fyra sidor av badet är tillgängliga, badet ska dessutom stå på ett platt yta och måste kunna tömmas på plats. Vidare bör du inte vara så långt ifrån en toalett och en dusch och det bör vara enkelt att fylla på och rengöra.

Givetvis är säkerhet det viktigaste när man installerar en bubbelpool utomhus. Läs gärna vår heltäckande guide om hur man installerar ett spabad. Är du osäker på hur du placerar ditt spabad på bästa sätt kan du hitta inspiration på vår sida med spabad inspiration från våra kunder.

Även om vissa påstår att man kan rengöra ett spabad med maskindiskmedel (inte vanligt diskmedel) så är det inget vi rekommenderar. Det är enormt viktigt att du upprätthåller hygienen när du har ett spabad och därför bör du rengöra det korrekt.

Vi säljer en rad prisvärda och effektiva rengöringsmedel för spabad och rekommenderar att du inte använder något annat för att rengöra ditt bad. För ännu mer tips hänvisar vi dig till vår guide om hur man rengör ett spabad.

Nej, du bör inte rengöra ditt spabad med ättika. Istället ska du använda produkter som tagits fram för just detta ändamål. Detta gör du för att säkerställa att spabadet är ordentligt rent och att pumpar och filter inte skadas i onödan.

Du kan lära dig mer om hur man sköter ett spabad i vår guide!

Pentland Spabad har filter som är mycket enkla att rengöra. Allt du behöver göra är att ta ut filtret ur spabadet för att sedan skölja det med vatten. Vi erbjuder dessutom rengöringsprodukter för ditt spabad såsom rörcleaner, som du kan använda till att tvätta hela badet, pumpsystemet och tillhörande delar.

Det är viktigt att man håller sitt spabad och sina filter rena. Läs mer om hur du bäst går tillväga i vår guide till spabadsfilter.

Ja, det du bör rengöra ditt spabad när du byter vatten. Det är ett utmärkt tillfälle att använda en rörcleaner i hela systemet och se till att man rengör varenda liten del på spabadet. Vatten bör du byta 4-5 gånger per år och därmed städar du ditt bad grundligt lika många gånger.

Observera att du bör hålla badet rent mellan vattenbyten, exempelvis med klor eller brom och en strikt rutin städrutin.

Självklart kan du använda ett uppvärmt spabad utomhus på vintern. Faktum är att det är därför de allra flesta väljer att skaffa ett spabad. Det är något speciellt med att sitta utomhus i minusgrader, under en stjärnklar himmel och bara njuta i riktigt varmt och behagligt vatten.

Det beror på vilket spabad du har och vilken sorts klor du använder. Vi uppmanar dig till att använda de rengöringsprodukter som vi rekommenderar och att du följer instruktionerna som medföljer produkterna till punkt och pricka. Annars riskerar du att skada badet eller de som använder det.

Pentlands Spabad är bland de bästa på marknaden och tar du hand om badet korrekt och rengör det regelbundet så kommer det hålla i många år framöver.

Eftersom det är ett omfattande arbete att installera ett spabad och även en större investering för många, så är det inget man vill behöva byta ut. Därför säljer vi endast spabad som du kan njuta av i många år framöver.

Det enklaste sättet att rengöra ett spabad invändigt är att använda en rörcleaner. Det är ett rengöringsmedel som pumpas genom hela spabadet och rengör det från insidan. Det är en enkel process som går snabbt och som kräver minimalt med arbete från ditt håll.

Du bör rengöra spabad invändigt minst minst 4-5 gånger om året eller samtidigt som du byter vatten. Gör du inte det kommer smuts att byggas upp i spabadet vilket kan leda till skador på pumpar, filter etc.

Även om våra Pentland Spabad är bland de absolut bästa på marknaden, kan det hända att något går sönder eller behöver bytas ut, exempelvis filter. Därför säljer vi också alla de reservdelar till spabad som du kan tänkas behöva; alltid till bra priser.

Tanken är att det ska vara enkelt för dig att hålla ditt spabad i toppskick och att du inte ska behöva vända dig till andra återförsäljare för att laga eller utföra underhåll på ditt bad. Har du funderingar kring vilka reservdelar som är bäst är det bara till att hör av sig.

Jacuzzi eller spabad – vad är egentligen skillnaden?

Spabad och jacuzzi är två ord för samma sak: bad med uppvärmning och massagefunktioner. Jacuzzi var varumärkesnamnet på det första spabadet som slog igenom och har sedan dess blivit synonymt med spabad överlag. Men egentligen är våra spabad och jacuzzi alltså samma sak.

Många drar också liknelsen mellan spabad och badtunnor men där är skillnaderna större. Badtunnor brukar nämligen inte ha massagefunktioner och värms ofta upp manuellt med eld.

Kika gärna på vår guide om jacuzzi för mer information!

Man brukar räkna på att ett spabad värms upp med mellan 1 och 2 grader i timmen och därför brukar det ta cirka ett dygn att värma ett spabad helt och hållet. Glöm inte ställa in så att spabadet slutar värma upp när vattnet har nått en viss temperatur.

Pentland Spabad har idag de bästa spabaden i Sverige. Vårt sortiment består av tre olika exklusiva spabad med plats för flera personer och de presterar allihop riktigt bra i opartiska tester.

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information eller boka en visning i vårt showroom för att få se ett installerat spabad. Du hittar även tips på vår inspiration för spabad-sida.

Det finns flera sätt att hålla ett spabad rent. Vanligast är att man använder klor eller brom men vi erbjuder även startpaket och särskilda rengöringsprodukter för just våra spabad. Titta gärna närmare på vår guide om skötsel av spabad för att få än bättre idé om hur du kan ta hand om ditt spabad.

En bra tumregel är att byta sitt spabadfilter minst en gång om året. Fast det beror helt på hur ofta du badar och hur badet används. På grund av detta måste du alltid ha lite koll på ditt filter och byta ut det vid behov; annars är risken att vattnet blir smutsigt och att ditt spabad tar skada.

Ska du chockklorera ett spabad så är det bäst att följa instruktionerna för ditt spabad och instruktionerna för ditt chockklor. Du kan med fördel beställa klor för att chockklorera ett spabad direkt från oss.

Att chockklorera ett spabad är något vi rekommender vid behov, det är dock inget som måste göras regelbundet eller varje gång man har använt badet. Genom att korrekt testa vattnet i badet och dosera alla rengöringsprodukter enligt instruktionerna kan du undvika behovet för att chockklorera.

Ett spabad kräver dels vatten men framför allt ganska stor elförbrukning för pumpar, massagefunktioner och uppvärmning. Hur mycket ditt spabad kostar i drift beror därför på hur ofta och mycket du använder badet samt dina el- och vattenavtal.

På grund av dessa faktorer kan vi inte avgöra exakt hur mycket ett spabad kostar. Om du kontaktar oss så kan vi tillsammans räkna ut hur mycket du kan förväntas betala för drift av ditt spabad.

Man tömmer sitt spabad genom att följa instruktionerna. På Pentland spabad öppnar du en spärr i badet och därefter töms vattnet ut.

Tänk på att du måste tömma spabadet ett par gånger om året. Därför måste du installera spabadet på en plats där du enkelt kan tömma det: förslagsvis i närheten av en brun. Läs mer om skötsel av spabad i vår heltäckande guide.

Du får gärna titta närmare på våra tre olika spabad för att se vilket som passar dig bäst. Därefter kan du beställa spabadet direkt från hemsida, alternativt boka en visning i vårt showroom utanför Helsingborg.

Ja, på Pentland erbjuder vi rostfritt spabad i flera olika varianter, du kan läsa mer om det här: rostfritt spabad

Eftersom spabad installeras utomhus och dessutom är fyllda med vatten är det viktigt att spabadet och dess komponenter är rostfria.